Bevezető

Kedves olvasóim!

Hosszú ideje már annak, hogy megjelent A holdsarló fénye című regényem első kötete, mely A Birodalom árnyékában alcímet kapta. A történetnek ebben a részében megismerhettétek a főszereplőket és sok mellékszereplőt, az Óvilágként ismert kontinens két országát, számos helyszínt és szokást, találkozhattatok különféle harcos, lovagi és vallási rendekkel, belekóstolhattatok filozofikus eszmefuttatásokba egy-egy szereplő részéről. Talán sikerült megkedvelnetek a cselekményes történetet, valamint a számotokra odáig ismeretlen világot, ám bármennyire is így volt, nem kaptátok meg azt a lehetőséget, hogy megismerjétek kedvencetek sorsát, illetve a mese további bonyodalmait és végkifejletét. Sokan közületek talán már el is könyvelték magukban, hogy a folytatás soha nem kerül kiadásra, különösen ha időközben hallottátok a hírt, hogy a regény kiadója, a Nézőpontok Kiadó Kft. 2012-ben csődeljárás alá került. Nos, azért indítottam ezt a blogot, hogy (bejegyzések útján) tájékoztassalak benneteket: szándékomban áll valamilyen módon megosztani veletek az egész történetet.

2013 júliusának elejétől 2015 júniusának végéig, tehát körülbelül két éves periódus alatt a teljes szöveg átdolgozásra került. Segítő szerkesztőmmel, Nagy Eszterrel nyelvtani, helyesírási és stilisztikai hibákat javítottunk. Pontosítottam a leírásokat, hitelesebbé tettem a párbeszédeket, egyeztettem az utalásokat. Gazdagabbá tettem a világot, így szinte minden lényeges szereplő, helyszín, objektum és fogalom konkrét nevet kapott. Bővült a bioszféra, ahogyan a történelmi háttér is átláthatóbbá vált. Az első kötettel ellentétben nemcsak a kontinens részleges térképét láthatja majd az olvasó, hanem az Óvilág többi vidékét is. A változás minőségében és mennyiségében is nagyméretű, épp ezért az újítás még azoknak is rengeteg meglepetéssel szolgálhat, akik a kiadott regény alapján behatóan ismerik már a világot. Épp e sokrétű és alapos változás miatt a könyvet – nagy terjedelme ellenére is – egyetlen kötetben szeretném megjelentetni. Számításaim szerint az elkészült eposz függelékkel együtt egy körülbelül 930 oldalas, B5-ös méretű könyvvé alakulna, melyhez mindenképp keménytáblás kötés lenne javasolt. A publikálás kivitelezésében még minden bizonnyal adódnak nehézségek, de folyamatosan dolgozunk rajta. A könyvnek még nincs konkrét kiadója, a nyomtatási költség pedig igencsak magas.

A későbbiekben több dologról is szándékomban áll tájékoztatni benneteket, elsősorban a könyvvel kapcsolatos hírekről. Időszakonként írok arról, miről olvashattok majd, megosztok veletek egy-két részletet, vagy ecsetelem a gondolataimat, esetleg éppenséggel beszámolok nektek arról, hogy milyen napom volt.

Maradjatok velem…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s