Drága Édesanyám!

Sajnálom, hogy nem mondhatom már el neked mindazt, amit ide leírok. Már hat éve nem vagy mellettem, mégis lélekben őrzök mindent, amit nekem tanítottál, és amit nekem adtál.

Ma lenne a születésnapod, és én sajnos nem köszönthetlek fel. Nem köszönhetem meg neked, hogy szebbé tetted az elmúlt esztendőt. Nem köszönhetem meg neked azt, hogy továbbra is támogattál és segítettél, valamint hogy tanácsokkal láttál el borús pillanataimban. Sajnálom, hogy nem osztottuk meg az örömteli perceket.

Te voltál az, aki mindig és mindvégig rendületlenül hitt bennem, a képességeimben; akkor is, amikor mindenki más kételkedett. Te voltál a kritikusom is, akiről tudtam, hogy építő céllal bírál, és így jobbá változtatja viselkedésemet és alkotásaimat. Te voltál az, aki hittél a könyvemben is, A holdsarló fényében. Azt mondtad nekem, félretetted minden elfogultságodat, és azután is teljességgel tetszett a történet. És azt is te mondtad nekem, hogy többé nem kell tanácsokat adnod, mit tegyek, mert én már pontosan tudom, mi az, amit tennem kell.

Rózsák by Fairyhungary

Ezekben a pillanatokban nem érzem, hogy pontosan tudom, mit kell tennem. Tudom, mit szeretnék elérni, de még nem tudom, mit kell érte tennem. Keresem az utam, a helyem a világban… Mindazonáltal hiszem, hogy továbbra is követed a sorsom alakulását, és amikor egy-egy pillanatra el tudsz szakadni ama másik valóságtól, akkor álmaimon keresztül még üzensz is nekem.

A holdsarló fénye átdolgozott kötetét a te emlékednek ajánlom, legcsodálatosabb édesanyám. Így szeretném megköszönni, hogy hittél bennem, és törődtél velem. Talán ez az utolsó cselekedet, amit érted tehetek. Gyakorta hallani a frázist, hogy senki sem pótolhatatlan, de ez nem igaz. Mindenki pótolhatatlan: a legtöbb embert szereti valaki úgy, ahogyan senki más.

Köszönök mindent, amit tőled kaptam. Szeretlek.

Boldog születésnapot, Mária!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s